Radio uutislähteenä

Perinteinen radio on pitänyt pintansa nykyajan muiden medioiden ristipaineessa. Puhutaan monimediasisällöstä, jolla tarkoitetaan loppukäyttäjälle eli meille tavallisille ihmisille suunnatusta ohjelmasta, jossa on ulottuvuuksia moneen eri mediaan.

radio

Esimerkkinä toimivat tämän päivän radiokanavat. Monella kaupallisella radiokanavalla on perinteisen radioaalloilla lähetettävän ohjelmansa lisäksi omat verkkosivunsa sekä radiostudiosta on tarjolla livekuvaa, jota voi seurata verkossa. Tämä on viihdyttävää ja täydentää mukavasti esimerkiksi haastattelujen antia kun pelkän äänen lisäksi on tarjolla myös visuaalinen puoli.

YLE ja muut

Yleisradio on pitänyt pintansa valtakunnan virallisena riippumattomana päivittäisen uutisten lähetyspaikkana jossa on tarjolla päivänpolttavimmat aiheet. Lisäksi kansalle on tarjolla koko huikea kaupallisen radion puoli lukemattomine kanavineen.

Kaupallisuus radiokanavan toiminnassa tarkoittaa yksinkertaisimmillaan mainoksia mutta sen lisäksi sillä voi olla suoranainen vaikutus koko kanavan ohjelmatarjontaan. Kanava voidaan profiloida pienemmälle ihmisryhmälle, jonka ei ole pakko miellyttää kaikkia, vaan voidaan keskittyä esimerkiksi ainoastaan rock-musiikkiin.

Uutiset radiossa

Yleisradion kaikenkattavan yleiskatsauksen maan koko tilasta saa helpoiten seuraamalla yleisradion kanavia. Yleisradion taajuuksilla lähetetään myös valtakunnalliset hätätiedotteet ja uutiset on profiloitu mahdollisimman suurelle kuulijaryhmälle. Mikäli kiinnostuksen kohde on jokin tietty musiikkityyli, niin kannattaa seurata sille omistautuneen kanavan lähetyksiä.

Radiokanavien sisältöä, kuten ohjelmalähetyksiä ja uutisia, löytää helposti myös netistä. Mikäli oma suosikkikanava ei löydy jostain syystä, kannattaa vilkaista esimerkiksi fmradio24.net -sivustoa, johon on kerätty 150 kotimaista kanavaa ja etsiä voi myös tyylilajin mukaan.

Mobiilisovellukset

Verkosta sekä mobiilina saatavilla oleva Supla -applikaatio on erikoistunut podcastien keräämiseen eri kanavilta. Podcast on radio-ohjelma, joka on tallennettu sovelluksen palvelimille ja jota käyttäjä voi seurata silloin kuin itselleen sopii. Podcastit ovat käteviä, kun käyttäjä ei ole kuulolla ohjelman lähetyksen alkaessa.