Musiikkimaailman kuulumisia etsimässä

Musiikki on kokonaisuutena valtava käsite. Kaikki kuuntelevat musiikkia tavalla tai toisella ja musiikki on läsnä ihmisten arjessa jatkuvasti. Minne tahansa meneekin, musiikkia on aina tarjolla, joko paikallisten ihmisten itse esittämänä tai kauppakeskusten taustamusiikin muodossa, ja kaikkea siltä väliltä.

music

Joukkoon mahtuu häkellyttävä määrä tapoja kokea musiikkia kuten konsertit, äänitteet, striimaus sekä monet muut muodot. Musiikki on vallannut maailman ja se on globaali kieli mitä kaikki ymmärtävät tavallaan.

Mistä löytää uutisia musiikista?

Kun ihminen on löytänyt oman lokeronsa musiikkimaailman suuresta ja monenkirjavasta kokonaisuudesta hän haluaa lisätä tietämystään esimerkiksi suosikkiyhtyeestään tai laulajastaan. Hän saattaa kaivata esimerkiksi esittelyä ja lisätietoa kiinnostavasta uudesta musiikkigenrestä. Tällöin kannattaa suunnata internetin ihmeelliseen maailmaan, jossa tietoa on tarjolla häkellyttävä määrä.

Tästä suunnattomasta tietomäärästä on osattava valikoida parhaat päältä.

  • Blogit
    Musiikkiblogit ovat hyvä tietolähde rajatun alueen kuten yksittäisen bändin tai musiikkityylin tiedonhakuun. Blogit tarjoavat yksityiskohtaisen tietopaketin, joka päivittyy parhaimmillaan päivittäin.
  • Radio
    Radiokanavat ja niiden verkkosivut ovat olemassa lähinnä suurempien tyylisuuntien kuten rock, iskelmä, pop jne. ystäville ja niitä seuraamalla pysyy kärryillä kyseisen skenen kuulumisista.
  • Lehdet
    Musiikkilehtien etuna on fyysisen printtituotteen olemassaolo. Lehden kun ostaa se on olemassa siitä hetkestä lähtien ja käyttäjä on vapaa lukemaan sitä silloin kun itselle sopii. Lehdissä on myös mielenkiintoisia haastatteluja sekä jotkin julkaisut tarjoavat kylkiäisiä kuten esimerkiksi julisteita, cd-levyjä, asusteita tai muuta jännittävää.

Loppusanat

Kaikki edelliset lähteet ovat luonnollisesti myös verkossa, musiikkilehdetkin. Internet yhdistää aivan koko massiivisen musiikkiskenen yhdeksi isoksi tietolähteeksi ja tavaksi nauttia musiikkia ja ”entisajan” mediat kuten radio, lehdet sekä musiikkitallenteet kaikissa muodoissaan ovat nykyään tämän suunnattoman ison mustekalan lonkeroita ulottuen kaikkialle maailmaan.